Skip to main content

Asbestplatform draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om te weten of jouw gebouw asbest bevat. Een kwalitatief asbestattest is daarbij van onschatbare waarde. Het biedt niet alleen inzicht in de aanwezigheid van asbest, maar waarborgt ook jouw veiligheid en gemoedsrust. In de snelle en veeleisende sector is het leveren van een kwalitatief asbestattest een grote verantwoordelijkheid.

Volledigheid

Onze asbestdeskundigen zijn getraind om alle mogelijke asbesttoepassingen in uw pand te vinden en zorgvuldig te analyseren. Door een grondige inspectie uit te voeren en voldoende staalnames te nemen volgens het inspectieprotocol, kunnen wij een gedetailleerd attest opstellen. Staalnames zijn belangrijk en kunnen uitsluitsel geven over het asbesthoudende karakter van een materiaal. Als leidraad wordt het inspectieprotocol gevolgd maar de ervaring en de expertise van de deskundige die het plaatsbezoek uitvoert maakt het verschil.

Verder worden er nauwkeurige adviezen en veilige verwijderingstechnieken opgenomen in het attest om ervoor te zorgen dat asbestmaterialen op de juiste manier verwijderd en/of beheerd kunnen worden.

Uniformiteit

Wij geloven sterk in uniformiteit. Daarom worden alle asbestdeskundigen op dezelfde manier opgeleid en worden alle attesten steeds op dezelfde manier opgemaakt. Door te zorgen voor consistentie in de geleverde diensten, kunt u erop vertrouwen dat het asbestattest altijd accuraat en betrouwbaar is. Daarom volgen onze deskundige vaak interne of externe opleidingen om hun kennis steeds bij te schaven.

Service

Dankzij ons eigen platform kunnen wij uw aanvraag snel, eenvoudig en volledig behandelen. Particulieren kunnen gebruik maken van ons aanvragen formulier.
Professionals zoals makelaars kunnen binnen hun eigen software omgeving koppelingen gebruiken om het attest aan te vragen. Dit zorgt voor een duidelijke en efficiënte ontzorging op vlak van administratie. Qua levertermijnen streven we ernaar om het asbestattest gemiddeld binnen de 5 tot 8 werkdagen af te handelen. Voor spoedopdrachten kunnen we zelfs nog sneller reageren.

Veiligheid

De asbestdeskundigen nemen altijd de milieu- en veiligheidsvoorschriften in acht en gebruiken de nodige Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) om zichzelf en anderen te beschermen. Bij het nemen van stalen en uitvoeren van inspecties zorgen ze ervoor dat ze alle benodigde voorzorgsmaatregelen nemen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over onnodige risico’s.

Wij staan klaar om jou te begeleiden in dit proces en jou te voorzien van een betrouwbaar attest dat jou veiligheid garandeert.

*Een geldig asbestattest is vanaf 23 november 2022 verplicht bij de verkoop van woningen en appartementen ouder dan 2001, waarbij het te verkopen gebouw of deel ervan een oppervlakte heeft van meer dan 20m² en toegankelijk is voor mensen. Het doel van het attest is om kandidaat-kopers te informeren over de aanwezigheid van asbest in de woning en om de risico’s op asbestblootstelling te verminderen