Skip to main content

ASBEST – INVENTARIS

Wat houdt asbestinventarisatie in?

Een asbestinventarisatie is een belangrijk onderdeel van asbestbeheer. Het is een grondige analyse van een gebouw om de aanwezigheid van asbest in kaart te brengen en te registreren. Dit is een cruciale stap om veiligheidsrisico’s te beperken en te voldoen aan de Vlaamse wetgeving inzake asbest.

Een asbestinventaris omvat een visuele inspectie en een analyse van materialen die mogelijk asbest bevatten. Dit gebeurt door middel van stalen die worden genomen en geanalyseerd in een geaccrediteerd laboratorium. De resultaten van de analyse worden vervolgens verwerkt in een rapport dat duidelijk aangeeft welke materialen wel of geen asbest bevatten en hoe deze beheerd dienen te worden.

Het is belangrijk om een asbestinventarisatie uit te voeren, aangezien de aanwezigheid van asbest niet altijd zichtbaar is. Het kan aanwezig zijn in materialen zoals isolatie, leidingen, dakbedekking en vloerbedekking. Deze materialen kunnen onderhevig zijn aan veroudering, slijtage of beschadiging, waardoor asbestvezels vrijkomen. Dit kan een ernstig risico vormen voor de gezondheid van de mensen die in het gebouw werken of wonen.

Met een asbestinventarisatie krijg je een duidelijk overzicht van de aanwezigheid van asbest in jouw gebouw en kan je een plan opstellen om de aanwezigheid van asbest op een veilige manier te beheren of te verwijderen. Het hebben van een geldige asbestinventaris is ook vereist bij bepaalde activiteiten zoals het uitvoeren van werken of het slopen van gebouwen.

Vraag hier jouw offerte aan

Bij Asbestplatform bieden wij een professionele en betrouwbare asbestinventaris service aan. Onze experts zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van asbestinventarisaties. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we jou kunnen helpen bij het beheren van asbest in jouw gebouwen.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over het aanvragen van een asbestinventaris. Wij staan klaar om je te helpen!

Contacteer ons

Jouw asbestattest aanvragen

Een asbestattest aanvragen voor jouw woning of gebouw is nog nooit zo makkelijk geweest. Vraag je attest aan in 5 simpele stappen.

Jij vraagt het aan

Maak nu een afspraak

Eline belt je op

We komen langs

En doen de inspectie

Analyse van de stalen

In het labo

Attest binnen twee weken!

Maak nu een afspraak